%0 Journal Article %T بررسی ارزش غذایی ضایعات برگ چای در تغذیه دام %J کشاورزی (منتشر نمی شود) %I دانشگاه تهران %Z 5524-1562 %A توفیقى, حسین %A افضل زاده, احمد %A فضائلى, حسن %D 2003 %\ 03/21/2003 %V 5 %N 1 %P 21-29 %! بررسی ارزش غذایی ضایعات برگ چای در تغذیه دام %K تجزیه پذیری %K تولید گاز %K ضایعات برگ چای %K قابلیت هضم %K مصرف اختیاری %R %X در این بررسی، میزان ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، الیاف خام، کلسیم و فسفر ضایعات چای کارخانه های شمال کشور تعیین شد که مقادیر آن ها به ترتیب برابر 95، 94، 13/3، 1/23، 0/011 و 29/0 درصد بود. قابلیت هضم پنج جیره آزمایشی حاوی نسبت های مختلف ضایعات چای با یونجه، به وسیله چهار رأس گوسفند نژاد زل بالغ درقالب طرح کاملأ تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار تعیین شد. در جیره حاوی 10 درصد ضایعات چای، ضریب هضمی ماده خشک و پروتئین خام به ترتیب 2/59 و 73 درصد و دو جیره حاوی 30 درصد ضایعات چای برابر 4/5 5 و 62/2 درصد بود. تفاوت ماده خشک و پروتئین خام مصرفی و ضریب هضمی پروتئین خام در جیره های مختلف حاوی ضایعات چای معنی دار بود (p %U https://joa.ut.ac.ir/article_10416_ec888e350038c5e8e569a03df1d66af1.pdf