%0 Journal Article %T تعیین منحنی‌های هم دمای جذب رطوبت کشمش بیدانه سفید %J کشاورزی (منتشر نمی شود) %I دانشگاه تهران %Z 5524-1562 %A غلامی پرشکوهی, محمد %A رشیدی, مجید %A بهشتی, بابک %D 2008 %\ 09/22/2008 %V 10 %N 2 %P 115-126 %! تعیین منحنی‌های هم دمای جذب رطوبت کشمش بیدانه سفید %K انرژی پیوندی %K کشمش %K مدل آرسی وات %K مدل گاب %K منحنی هم‌دما %R %X از منحنی های هم دما در دفع رطوبت، ذخیره و بسته‌بندی مواد غذایی استفاده می شود. باتوجه به ویژگی ترکیب مواد غذایی، اندازه‌گیری تجربی منحنی‌های همدمای رطوبت، موردنیاز می‌باشد. در این تحقیق، منحنی های هم دمای جذب رطوبت کشمش بیدانه سفید در دماهای 30، 40، 50، 60، 70 و 80 درجه سانتی‌گراد به روش ایستا (وزن سنجی) مطابق با دستورالعملCOST 90 تعیین شد. برای ارائه مدل ریاضی مناسب به منظور توضیح رفتار تعادلی رطوبت کشمش، مدل های گاب، اسمیت، ازوین، هالسی، هندرسون و آرسی وات بررسی شد. برازش مدل آرسی وات در دماهای 30 تا 70 درجه سانتی‌گراد و مدل گاب در دمای 80 درجه سانتی‌گراد بهترین مقدار بود. همچنین انرژی پیوندی جذب در کشمش دارای رطوبت 16 درصد، 79/4 کیلو ژول بر مول (mol/kj) تعیین شد. %U https://joa.ut.ac.ir/article_23435_3bc62dbba6b1898632cbdaf2c6ba8e55.pdf