دانشگاه تهران
کشاورزی (منتشر نمی شود)
5524-1562
5
1
2003
03
21
بررسی املاح موجود در شیره انگور فرآوری شده با خاک رس
1
6
FA
محمد جواد
احتشامی معین آبادى
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان
ehteshami203@yahoo.com
محمد
خداپرست
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان
ehteshami202@yahoo.com
محمد باقر
حبیبی نجفى
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان
ehteshami20@yahoo.com
در تولید سنتی شیره انگور برای کاهش اسیدیته آن از خاک رس محلی استفاده می شود. املاح معدنی موجود در خاک رس می تواند بر محصول نهایی تأثبر منفی داشته باشد. در این تحقیق، از شیره تولید شده در روستاهای مختلف استان خراسان به طور تصادفی 11 نمونه گیری انجام و تعدادی از پارامترهای استاندارد برای وجود آلاینده های معدنی و شن اندازه گیری شد. در شیره های انگور تولید شده مقدار عناصر سنگین کادمیوم، نیکل و کبالت بیش از حد مجاز است که می تواند ناشی از ترکیب خاک کشاورزی منطقه و خاک رس مورد استفاده در فرآیند تولید این محصول باشد. درضمن، ذرات خاک موجود در این محصول نیز زیاد است که به دلیل عدم شستشوی انگور در حد مطلوب و استفاده از مقدار زیادی خاک رس در تهیه شیره و نامناسب بودن کیفیت تصفیه نهایی محصول می باشد. لذا بهینه کردن روش تولید سنتی شیره انگور جهت حمایت از مصرف کننده ضروری می باشد.
جذب اتمی,خاک رس,شیره انگور,فلزات سنگین
https://joa.ut.ac.ir/article_10414.html
https://joa.ut.ac.ir/article_10414_74560fb56b1e14d6dfef6e65f90d99e5.pdf
دانشگاه تهران
کشاورزی (منتشر نمی شود)
5524-1562
5
1
2003
03
21
اثر کود ازته بر شاخص برداشت ازت و تولید محصول ذرت دانه ای
7
19
FA
غلام عباس
اکبرى
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت
ghakbari7@ut.ac.ir
عبداله
قاسمی پیربلوطى
مربی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، چهارمحال و بختیاری
ghakbari10@ut.ac.ir
غلام على
اکبرى
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت
gakbari6@ut.ac.ir
ایرج
اله دادى
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت
alahdadi3@ut.ac.ir
برای تعیین تأثیر کود ازته بر شاخص برداشت ازت، تولید محصول، عملکرد بیولوژیک وشاخص های رشد ذرت، یک آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با پنج مقدار مختلف کود ازته در چهار تکرار اجرا شد. اثر مقادیر ازت بر تفاوت عملکرد دانه، تعداد دانه در بلال، وزن هزاردانه، وزن بلال در متر مربع، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت ازت و درصد پروتئین دانه معنی دار بود، افزایش مصرف کود ازته سبب افزایش شاخص سطح برگ و دوام آن، سرعت رشد محصول و سرعت رشد بلال شد ولی کارآیی مصرف ازت کاهش یافت. همبستگی وزن بلال در مترمربع، وزن هزاردانه، شاخص برداشت دانه و شاخص برداشت ازت با عملکرد دانه بیشترین مقدار بود.
ازت,تولید محصول,ذرت,شاخص برداشت ازت,شاخص های رشد
https://joa.ut.ac.ir/article_10415.html
https://joa.ut.ac.ir/article_10415_ad6e928c035b5bd2eed2eb41b3f0bcf2.pdf
دانشگاه تهران
کشاورزی (منتشر نمی شود)
5524-1562
5
1
2003
03
21
بررسی ارزش غذایی ضایعات برگ چای در تغذیه دام
21
29
FA
حسین
توفیقى
کارشناس ارشد علوم دامی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
aafzal9@ut.ac.ir
احمد
افضل زاده
استادیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت
aafzal8@ut.ac.ir
حسن
فضائلى
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
aafzal7@ut.ac.ir
در این بررسی، میزان ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، الیاف خام، کلسیم و فسفر ضایعات چای کارخانه های شمال کشور تعیین شد که مقادیر آن ها به ترتیب برابر 95، 94، 13/3، 1/23، 0/011 و 29/0 درصد بود. قابلیت هضم پنج جیره آزمایشی حاوی نسبت های مختلف ضایعات چای با یونجه، به وسیله چهار رأس گوسفند نژاد زل بالغ درقالب طرح کاملأ تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار تعیین شد. در جیره حاوی 10 درصد ضایعات چای، ضریب هضمی ماده خشک و پروتئین خام به ترتیب 2/59 و 73 درصد و دو جیره حاوی 30 درصد ضایعات چای برابر 4/5 5 و 62/2 درصد بود. تفاوت ماده خشک و پروتئین خام مصرفی و ضریب هضمی پروتئین خام در جیره های مختلف حاوی ضایعات چای معنی دار بود (p<0/05). تفاوت درصد تجزیه پذیری مؤثر ماده خشک و پروتئین خام در جیره های مختلف حاوی ضایعات چای معنی دار بود (p<0/05). مقدار گاز تولیدی در زمان 12 ساعت پس از تخمیر در جیره های حاوی ضایعات، چای کاهش یافت (p<0/05). به نظر می رسد که از ضایعات چای می توان به عنوان یک خوراک خشبی با درصد پروتئین مطلوب و قابلیت تجزیه پذیری زیاد به میزان حداکثر تا 10 درصد به صورت مخلوط با جیره غذایی گوسفند استفاده نمود.
تجزیه پذیری,تولید گاز,ضایعات برگ چای,قابلیت هضم,مصرف اختیاری
https://joa.ut.ac.ir/article_10416.html
https://joa.ut.ac.ir/article_10416_ec888e350038c5e8e569a03df1d66af1.pdf
دانشگاه تهران
کشاورزی (منتشر نمی شود)
5524-1562
5
1
2003
03
21
بررسی سطوح مختلف آبیاری و ازت بر عملکرد گندم دیم در شرایط خشکسالی
31
41
FA
علی رضا
توکلى
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه
art.tavakoli@gmail.com
با هدف افزایش عملکرد گندم دیم، در سال زراعی 78-1377 یک طرح بلوک های کامل تصادفی و به صورت اسپلیت پلات، با چهار تیمار آبیاری (بدون آبیاری، یک نوبت آبیاری بلافاصله پس از کاشت به میزان 37، 73 و 110 میلی متر)، شش سطح ازت (صفر, 30، 60، 90، 120 و 150 کیلوگرم در هکتار ازت خالص) و بر روی گندم دیم رقم سبلان در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه اجرا شد. عملکرد دانه، عملکرد کاه و کلش، عملکرد بیولوژیکی، وزن هزاردانه و ارتفاع بوته اندازه گیری و ضاخص برداشت محاسبه شد. همبستگی عملکرد دانه در شرایط خشکسالی با تمام پارامترهای مورد مطالعه مثبت و معنی دار بود. نتایج نشان داد که یک نوبت آبیاری در زمان کاشت (به میزان 73-37 میلی متر) و مصرف 48 کیلوگرم در هکتار ازت خالص با ایجاد سبز کامل پاییز و با بیش از 900 کیلوگرم در هکتار افزایش عملکرد، مطلوب ترین تیمار در کاهش آثار خشکی و افزایش تولید دانه گندم است.
ازت,دیم,عملکرد,گندم,یک نوبت آبیاری
https://joa.ut.ac.ir/article_10417.html
https://joa.ut.ac.ir/article_10417_f57f96b46330ac2ab542898bc0648c9c.pdf
دانشگاه تهران
کشاورزی (منتشر نمی شود)
5524-1562
5
1
2003
03
21
بررسی آلودگی نیترات در آب های زیرزمینی حاشیه رودخانه زاینده رود
43
54
FA
على
جعفری ملک آبادى
کارشناس ارشد خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
a.b.2190@yahoo.com
سید فرهاد
موسوى
استاد گروه آبیاری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
mousavi4@cc.iut.ac.ir
مجید
افیونى
دانشیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
mousavi3@cc.iut.ac.ir
اردشیر
خسروى
کارشناس محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان
mousavi2@cc.iut.ac.ir
برای بررسی آلودگی نیترات و تغییرات آن در آب های زیرزمینی مناطق کشاورزی، صنعتی و شهری حاشیه رودخانه زاینده رود از آب 100 حلقه چاه آب دایر در منطقه با فواصل زمانی یک ماه نمونه برداری شد. میانگین تغییرات غلظت ازت نیتراتی در آب چاه های منطقه بین 2/1 تا 7/25 میلی گرم در لیتر (معادل 4/5 تا 6/115 میلی گرم در لیتر نیترات) و میانگین آن در کل منطقه 6/9 میلی گرم در لیتر بود که کمتر از حد استاندارد (10 میلی گرم در لیتر) است. بیشترین غلظت ازت نیتراتی برابر با 8/70 میلی گرم در لیتر و مربوط به اراضی ترکمان آباد واقع در ناحیه بین فلاورجان و اصفهان بود. باوجود تغییرات غلظت نیترات در آب های زیرزمینی در طول مسیر، یک روند افزایشی از باغبادران تا ورزنه دیده می شود که علت آن گستردگی زمین های کشاورزی و آلودگی تدریجی زاینده رود در نتیجه ورود فاضلاب های شهری، صنعتی و کشاورزی می باشد. میانگین ازت نیتراتی در 41 درصد از کل چاه های مورد مطالعه حاشیه زاینده رود بیشتر از حد استاندارد برای آب آشامیدنی بود. در مناطق کشاورزی و شهری اطراف زاینده رود، میانگین غلظت ازت نیتراتی به ترتیب 10 و 6/7 میلی گرم در لیتر بود.
آلاینده های آب های زیرزمینی,ازت نیتراتی,استاندارد آب آشامیدنی,محیط زیست
https://joa.ut.ac.ir/article_10418.html
https://joa.ut.ac.ir/article_10418_242d7388eadff87e7ba56b1e1d3aa0dd.pdf
دانشگاه تهران
کشاورزی (منتشر نمی شود)
5524-1562
5
1
2003
03
21
بهینه سازی تولید شربت اینورت به روش اسیدی
55
60
FA
مینا
میری قلعه نویى
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
sahari.mohamad3@yahoo.com
محسن
برزگر
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
sahari.mohamad2@yahoo.com
محمد على
سحرى
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
sahari.mohamad@yahoo.com
در این تحقیق، برای بهینه کردن تولید شربت اینورت از شکر، از سه نوع اسید شامل اسید سیتریک، کلریدریک و تارتاریک (هر یک در دو سطح)، دو سطح زمان (1 و 5/1 ساعت) و دو سطح دما (70 و 80 درجه سانتی گراد) استفاده شد. خصوصیات شربت های حاصل از اجرای روشهای مختلف با یکدیگر مقایسه و یک روش استاندارد و بهینه برای تولید آن ارایه شد. بهترین نوع شربت اینورت با استفاده از 08/0 درصد اسید کلریدریک در دمای 80 درجه سانتی گراد و زمان یک ساعت حاصل شد.
اسید کلریدریک,روش اسیدی,شربت اینورت,قند اینورت
https://joa.ut.ac.ir/article_10419.html
https://joa.ut.ac.ir/article_10419_8a02fb814e3b14c4230734541202fb84.pdf
دانشگاه تهران
کشاورزی (منتشر نمی شود)
5524-1562
5
1
2003
03
21
بررسی تحمل به خشکی در ارقام مختلف عدس
61
69
FA
الیاس
نیستانى
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
a.azadi202@hotmail.com
مرتضى
عظیم زاده
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
azimzadeh@yahoo.com
این آزمایش به منظور ارزیابی ارقام مختلف عدس از نظر تحمل به خشکی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو شرایط آبی و دیم در سال زراعی 81-1380 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم شمال خراسان اجرا شد. در طی فصل رشد از صفات تعداد روز تا جوانه زنی، ارتفاع بوته، تعداد روز تا رسیدگی، محتوای نسبی آب برگ ها و میزان هدایت الکتریکی برگ ها یادداشت برداری شد. بعد از برداشت، تعداد غلاف های پر، تعداد غلاف های خالی، تعداد دانه در بوته, وزن صددانه و عملکرد دانه محاسبه شد. تحمل به خشکی ارقام از طریق پایداری غشای سیتوپلاسمی و محتوای نسبی آب برگ ها بررسی شد. تفاوت بین ارقام از نظر ارتفاع، تعداد غلاف های خالی، تعداد روز تا رسیدگی، میزان هدایت الکتریکی برگ ها و محتوای نسبی آب برگ ها معنی دار نبود. تفاوت بین ارقام از نظر تعداد غلات های پر، تعداد دانه در بوته، وزن صددانه و عملکرد دانه در بین ارقام معنی دار بود. رابطه هیچ یک از معیارهای محاسبه شده برای تحمل به خشکی (به جز شاخص تحمل تنش) با عملکرد قوی نبود.
پایداری غشای سیتویلاسمی,شاخص تحمل به خشکی,عدس,محتوای نسبی آب
https://joa.ut.ac.ir/article_10420.html
https://joa.ut.ac.ir/article_10420_bbde482b079d0bb89c5f39c4bf275ab2.pdf