TY - JOUR ID - 10414 TI - بررسی املاح موجود در شیره انگور فرآوری شده با خاک رس JO - کشاورزی (منتشر نمی شود) JA - JOA LA - fa SN - 5524-1562 AU - احتشامی معین آبادى, محمد جواد AU - خداپرست, محمد AU - حبیبی نجفى, محمد باقر AD - کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان AD - دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان Y1 - 2003 PY - 2003 VL - 5 IS - 1 SP - 1 EP - 6 KW - جذب اتمی KW - خاک رس KW - شیره انگور KW - فلزات سنگین DO - N2 - در تولید سنتی شیره انگور برای کاهش اسیدیته آن از خاک رس محلی استفاده می شود. املاح معدنی موجود در خاک رس می تواند بر محصول نهایی تأثبر منفی داشته باشد. در این تحقیق، از شیره تولید شده در روستاهای مختلف استان خراسان به طور تصادفی 11 نمونه گیری انجام و تعدادی از پارامترهای استاندارد برای وجود آلاینده های معدنی و شن اندازه گیری شد. در شیره های انگور تولید شده مقدار عناصر سنگین کادمیوم، نیکل و کبالت بیش از حد مجاز است که می تواند ناشی از ترکیب خاک کشاورزی منطقه و خاک رس مورد استفاده در فرآیند تولید این محصول باشد. درضمن، ذرات خاک موجود در این محصول نیز زیاد است که به دلیل عدم شستشوی انگور در حد مطلوب و استفاده از مقدار زیادی خاک رس در تهیه شیره و نامناسب بودن کیفیت تصفیه نهایی محصول می باشد. لذا بهینه کردن روش تولید سنتی شیره انگور جهت حمایت از مصرف کننده ضروری می باشد. UR - https://joa.ut.ac.ir/article_10414.html L1 - https://joa.ut.ac.ir/article_10414_74560fb56b1e14d6dfef6e65f90d99e5.pdf ER -