TY - JOUR ID - 18557 TI - بررسی تنظیم‌کننده رشد و شرایط انبارداری بر تولید‎ ‎غده بذری سیب زمینی JO - کشاورزی (منتشر نمی شود) JA - JOA LA - fa SN - 5524-1562 AU - محمدی, هومن AD - کارشناس ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران - ایران‏ Y1 - 2005 PY - 2005 VL - 7 IS - 1 SP - 25 EP - 33 KW - استولون دهی KW - اسید جیبرلیک KW - انبارداری KW - رقم سیب زمینی KW - غده بذری DO - N2 - برای بررسی اثر شرایط نگهداری غده بذری و مصرف تنظیم‌کننده رشد (اسید جیبرلیک) بر ‏خصوصیات کمّی و عملکرد محصول سیب زمینی این آزمایش در کشت و صنعت خرم‌درّه اجرا ‏شد. غده‌های بذری از سه رقم سیب زمینی (مارفونا، آگریا و دراگا) با دو روش انبارداری و سه ‏غلظت محلول‌پاشی اسید جیبرلیک بر غده‌ها (صفر، پنج و 10 میلی‌گرم در لیتر اسید جیبرلیک) در ‏یک طرح آزمایشی فاکتوریل با طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی و در سه تکرار اجرا شد. تیمار ‏اسید جیبرلیک با غلظت پنج میلی‌گرم در لیتر در هر دو شیوه نگهداری و هر سه رقم سیب زمینی ‏بیشترین اثر را در تولید غده بذری داشت. در تیمارهای اسید جیبرلیک با غلظت‌های پنج و 10 ‏میلی‌گرم در لیتر، اثر شرایط نگهداری در میزان تولید ساقه معنی‌دار نبود. به‌طورکلی، بیشترین ‏عملکرد مربوط به رقم مارفونا با میانگین 71/3 کیلوگرم در هر مترمربع بود.‏ UR - https://joa.ut.ac.ir/article_18557.html L1 - https://joa.ut.ac.ir/article_18557_106ff9cf2f3d440115869addbe7c7e89.pdf ER -